24-04-06

We zijn vertrokken

Deze morgen vertrokken we met de bus op bosklas. Het vertrek verliep met een kleine hindernis. Een geparkeerde auto stond in de weg en daardoor kon de bus niet afdraaien. Na enkele ogenblikken was dit probleempje opgelost en onze reis kon beginnen. We kwamen rond 10u15 aan in Mini-Europe. Annelies en Stijn, twee studenten lichamelijke opvoeding aan de Hogeschool Gent, stonden ons daar al op te wachten. Zij zullen een weekje juf Carla, juf Martine en juf Katrien bijstaan om uw tieners te begeleiden.

De groep werd opgedeeld in vijf kleinere groepen en met een opdrachtenboekje in de hand mochten we het park bezoeken.  Het werd een unieke tocht ! In minder dan twee uren doorkruisten we heel Europa. We kuierden door de typische sfeer van de mooiste steden van het oude continent. Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomden ons in hartje Londen. Gondels en mandolines lieten ons de charmes van Venetië ontdekken. We volgden de T.G.V. van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Brachten zelf animaties op gang : deden de Vesuvius uitbarsten, braken de Berlijnse muur af, versloegen de stier in de Arena van Sevilla en nog zovele andere ... In totaal, 300 monumenten en plekjes van een ongeëvenaarde kwaliteit.
Heel interessant...we leerden een heleboel bij. Tegen de middag kwam het zonnetje erdoor en konden we genieten van onze picknick met zicht op het prachtig gerestaureerde Atomium. Na ons even te ontspannen op de speeltuin, konden we rond 14.30u een bezoekje brengen aan het planetarium. Met een magische machine werd er een betoverende sterrenhemel geprojecteerd op één van de grootste sterrenkoepels van Europa. In een decor van uitgelezen landschappen, ondersteund met astronomische beelden werden de geheimen van de hemel prijsgegeven. Daarna konden we, aan de hand van computerspelletjes, de opgedane info verwerken.

Nu... 15u45 zitten we op de bus en rijden we richting "Laathof". We hebben al genoten van deze prachtige en leerrijke dag. De sfeer in de groep is goed en ontspannen maar toch zijn we een tikkeltje benieuwd naar onze verblijfplaats.

 

 

16:47 Gepost door Dirk Meester | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

bosklasse!!!!!!!! hey allemaal
het was een toffe week vol plezier
samen met annelies, stijn en de anderen!

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag

Gepost door: joline lasseel | 29-04-06

bosklasse ik ben meegeweest op bosklas en het was er keitof en men stijn en annelies kon de pret niet meer op.

daaaaaaaaaaaaaaaaag

Gepost door: laetitia | 30-04-06

t'was super jep laetitia en joline t was een toffe week
stijn en annelies verdienen een 10op10
hopelijk zien we ze nog eens terug
en word het volgend jaar even tof of nog toffer :p :D

groetjes aan iedereen van gavere en vurste van annelien

Gepost door: annelien dechamps | 02-05-06

bosklasse!!!!!!!!!!!!!!!!!! iep allemaal,
het was mega wijs op de bosklasse
met Stijn en Anelies erbij.
ik ben zelf meegeweest op bosklasse.
op de kamer waar ik sliep was er wel maar een klein kastje.
groetjes sluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gepost door: Laura De Coninck | 02-05-06

De commentaren zijn gesloten.