25-04-06

De tweede dag

Gisterenavond maakten we nog een stevige wandeling (ongeveer 6 km) op en rond het domein. Het is er prachtig. We zitten in de streek waar "Stille Waters" opgenomen werd.

Rond 22u. gingen, na een extra knuffelbeurt, de lichten uit. Uit ervaring weten we dat de eerste nacht altijd de moeilijkste is om in slaap te vallen en dat het soms lang kan duren vooraleer het stil is maar ... het werd dit jaar vlug stil... muisstil.

Deze morgen om 7u15 gingen we onze engeltjes wekken. Ze kregen een uurtje tijd om zich klaar te maken zodat we allen rond 8u15 aan de ontbijttafel zaten. We konden kiezen uit wit of bruin brood; confituur, choco of honing met daarbij een tasje melk, chocomelk, koffie en/of een glas fruitsap.

Na het ontbijt kregen de leerlingen even de tijd om postkaarten te kopen en aan de picknicktafels, onder een stralend zonnetje, het eerste nieuws naar het thuisfront te schrijven dus... hou jullie brievenbus maar in de gaten!

Rond 9u30 gaan de leerlingen van het 6de leerjaar honkbal spelen. Het vijfde leerjaar en de leerlingen van Vurste zullen een verwerkingsles over Mini-Europe krijgen. Daarna wisselen de groepen. Alhoewel, ons juf Carla is haar verwerkingsboekjes op school vergeten (zaten haar gedachten tijdens het inpakken bij haar kleine Noa?). Haar klas zal later deze les inhalen en in plaats daarvan gaan ze de fietsen ophalen (die ze 3 dagen ter beschikking zullen hebben).

Na het middagmaal fietsen de meisjes samen met Annelies, Stijn en juf Carla naar het zwembad voor een verkwikkende zwembeurt. Ondertussen gaan de jongens een natuurwandeling maken vertrekkende vanuit het natuurcentrum "De Notelaer". Juf Martine en haar groepje zal de omgeving van de Schelde verkennen terwijl juf Katrien met haar kerels het bos intrekt.

13:04 Gepost door Dirk Meester | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.